تغیر مسیر یافته از - فرزند پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وآله
زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
 

فرزندان محمد (قرآن)





در این مقاله آیات مرتبط با فرزندان حضرت محمد صلی‌الله‌علیه‌وآله معرفی می‌شوند.


۱ - پسران پیامبر



امام حسن و امام حسین عليهماالسلام از فرزندان و پسران محمد صلی‌الله‌علیه‌وآله:
فَمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَنا وَ أَبْناءَكُمْ‌ .... هر گاه بعد از علم و دانشى كه (در باره مسیح) به تو رسيده، (باز) كسانى با تو به محاجه و ستيز برخيزند، به آنها بگو:" بياييد ما فرزندان خود را دعوت كنيم، شما هم فرزندان خود را، ما زنان خويش را دعوت نماييم، شما هم زنان خود را، ما از نفوس خود دعوت كنيم، شما هم از نفوس خود، آن گاه مباهله كنيم، و لعنت خدا را بر دروغگويان قرار دهيم.

۲ - پدر نبودن مردان زمان خود



پدر نبودن پيامبر صلی‌الله‌علیه‌وآله براى مردان دوران خود:
ما كانَ مُحَمَّدٌ أَبا أَحَدٍ مِنْ رِجالِكُمْ وَ لكِنْ رَسُولَ اللَّهِ وَ خاتَمَ النَّبِيِّينَ وَ كانَ اللَّهُ بِكُلِّ شَيْ‌ءٍ عَلِيماً. محمد پدر هيچيك از مردان شما نبود، ولى رسول خدا و خاتم و آخرين پيامبران است و خداوند به هر چيز آگاه است.
البته پيامبر فرزندان حقيقى به نام" قاسم" و" طیب" و "طاهر" و "ابراهیم" داشت، ولى طبق نقل مورخان همه آنها قبل از بلوغ، چشم از جهان بستند، و لذا نام" رجال" (مردان) بر آنها اطلاق نشد. امام حسن و امام حسين علیهماالسلام كه آنها را فرزندان پيامبر صلی‌الله‌علیه‌وآله مى‌خواندند، گرچه به سنين بالا رسيدند، ولى به هنگام نزول اين آيه هنوز كودك بودند، بنا بر اين جمله‌ ما كانَ مُحَمَّدٌ أَبا أَحَدٍ مِنْ رِجالِكُمْ‌ كه به صورت فعل ماضی آمده است بطور قاطع در آن هنگام در حق همه صادق بوده است.
و اگر در بعضى از تعبيرات خود پيامبر صلی‌الله‌علیه‌وآله مى‌خوانيم‌: " انا و على أبوا هذه الامة" :" من و علی پدران اين امتيم" مسلما منظور پدر نسبى نبوده بلكه ابوت ناشى از تعلیم و تربیت و رهبری بوده است.

۳ - پانویس


 
۱. آل‌عمران/سوره۳، آیه۶۱.    
۲. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۲، ص۵۷۸.    
۳. احزاب/سوره۳۳، آیه۴۰.    
۴. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۱۷، ص۳۳۶.    
۵. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۱۷، ص۳۳۶-۳۳۷.    


۴ - منبع



مرکز فرهنگ و معارف قرآن، فرهنگ قرآن، ج۲۷، ص۱۶۲، برگرفته از مقاله «فرزندان محمد صلی‌الله‌علیه‌وآله».    






آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.